Slambal

Toont1-3 van 3 producten

Gesorteerd op

Ga voor nóg intensievere krachttrainingen en bekijk ons assortiment van slamballen. Als je wilt werken aan je explosiviteit en kracht, zijn slamballen onmisbaar voor je trainingen. Geschikt voor sporters van ieder niveau.

Het verschil tussen slamballen en medicijnballen:

Hoewel slamballen en medicijnballen beide effectieve trainingsitems zijn, worden ze op verschillende manieren gebruikt. Zo zijn slamballen ontworpen om ze met veel kracht tegen de grond of wand aan te kunnen gooien, waardoor je je volledige lichaam traint en explosieve kracht ontwikkelt. Daarentegen worden medicijnballen doorgaans gebruikt voor krachttraining met je lichaamsgewicht, zoals squats of oefeningen voor meer rompstabiliteit, zonder dat je de bal tegen de grond of wand aan hoeft te gooien.

De voordelen van slamballen:

Slamballen bieden meerdere voordelen voor je algemene conditie en sportprestaties.

Een work-out voor je hele lichaam: met slambaloefeningen train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd, waardoor je een veelzijdige work-out krijgt en je dus je hele lichaam traint.

Explosieve kracht: door dynamische bewegingen te doen, zoals de bal tegen de grond of wand aan te gooien, ontwikkel je explosieve kracht. Zo kun je met elke rep meer kracht en flexibiliteit opbouwen.

Meer rompstabiliteit: doordat je tijdens slambaloefeningen constant stevig op dezelfde plek moet blijven staan, train je je rompspieren. Zo wordt je evenwicht, coördinatie en functionele kracht verbeterd.

Slambaloefeningen:

Probeer deze slambaloefeningen voor een betere fitnessroutine:

Slams: houd de slambal vast met beide handen en til hem boven je hoofd. Gooi dan de bal met alle kracht die je hebt op de grond. Gebruik hierbij je schouders, armen, rug en romp zodat je de bal met zoveel als mogelijk kracht op de grond kunt gooien.

Zijwaarts gooien: ga zijwaarts tegenover een wand of trainingspartner staan. Draai vervolgens snel je lichaam en gooi de bal tegen de wand of naar je trainingspartner. Met iedere herhaling zorg je voor een sterkere romp en kun je beter je lichaam draaien.

Burpee en slam: deze oefening bestaat uit een combinatie van intensieve conditietraining en krachttraining, oftewel burpees en slams. Als eerste doe je een push-up en ga je vervolgens weer snel rechtop staan. Raap dan de slambal op en gooi hem op de grond. Herhaal daarna deze volgorde. Met deze dynamische oefening train je je hart en ontwikkel je tegelijkertijd meer kracht en explosiviteit.

Veelgestelde vragen: