Halterstangen

Toont1-80 van 96 producten

Geen resultaten

Halterstangen

De halterstang: een hoeksteen voor het opbouwen van functionele kracht in de sportschool. Bij Rogue begrijpen we de belangrijke rol die halterstangen spelen in elke kracht- en conditietraining, of jij je nu richt op powerliften (squatten, bankdrukken en deadliften) of op het opbouwen van explosiviteit met olympisch gewichtheffen (clean en snatch) of iets daar tussenin. Halterstangen zijn essentiële hulpmiddelen voor het ontwikkelen van kracht, explosiviteit en spiermassa, waardoor ze een basiscomponent zijn van elke commerciële of thuistrainingsruimte. Verken het gevarieerde assortiment halterstangen dat beschikbaar is en hoe deze jouw training naar een hoger niveau kunnen tillen.


Verschillende typen halterstangen

Duik in de wereld van halterstangen en ontdek de unieke kenmerken en toepassingen van verschillende typen:

Olympische halterstangen: de gouden standaard in gewichthefuitrusting. Deze halterstangen zijn ontworpen om te voldoen aan de zeer strenge eisen van olympisch-gewichthefwedstrijden. Ze hebben gestandaardiseerde afmetingen en specificaties, waaronder een schachtlengte van 7 foot en -diameter van 28 mm. Olympische halterstangen worden gemaakt in varianten van 20KG en 15KG met precisieverspaande lagers (of bussen voor trainingsstangen) en bieden een soepele rotatie en optimale vering voor de snatch en de clean and jerk.

Halterstangen voor powerliften: onze stangen voor powerliften zijn gemaakt voor de sterkste personen ter wereld. Ze kunnen de zwaarste belastingen aan die welke mens dan ook kan heffen tijdens het trainen voor de drie grote hefvormen: squat, bankdruk en deadlift. Halterstangen voor powerliften van Rogue hebben een schacht met de standaardlengte van 7 foot en een diameter van 29 mm en zijn ontworpen om stijf genoeg te zijn om niet door te buigen onder zware belastingen, maar niet zo stijf dat ze broos worden. Ze zijn voorzien van onze kenmerkende kartelpatronen voor stangen voor powerliften die uiteenlopende maten van agressiviteit bieden om te voldoen aan de voorkeur van elke gewichtheffer. Ze worden gemaakt in uitvoeringen van 20KG en 45LB voor wie zich richt op wedstrijden of persoonlijke records wil verbreken in de garage of thuistrainingsruimte. De beste halterstang voor jou zit er altijd tussen.

Universele halterstangen: de Ohio Bar van 20KG en de Bella Bar van 15KG zijn onze topmodellen die zijn gemaakt om alles te doen, en vormen de basis voor elke trainingsruimte. Of je nu de voorkeur eraan geeft om je training basaal te houden met squats, bankdrukken en deadlifts, je richt op olympische hefvormen zoals cleans en snatches, of CrossFit- of functionele fitnesstraining in je programma opneemt: wij hebben wat je nodig hebt. Het ontwerp (van de stangen van 20KG) met een schachtdiameter van 28,5 mm valt tussen de diameters van 28 mm en 29 mm die worden gebruikt voor olympisch gewichtheffen en powerliften. Daarnaast zijn deze stangen voorzien van ons kenmerkende kartelpatroon en dubbele kartelsporen die optimaal zijn gebleken voor universeel gebruik.

Curl Barbells: onze curlstangen zijn speciaal ontworpen voor oefeningen voor de biceps en triceps. Ze hebben een gebogen handgreep of een handgreep onder een hoek, waardoor ze een natuurlijkere greep en polspositie bieden tijdens curls en andere op de armen gerichte bewegingen. Curlstangen zijn perfect voor het trainen van je biceps en bieden meer comfort en efficiëntie bij je armtrainingen.

Trap Bars: ontdek de veelzijdigheid en functionaliteit van trap bards, ook bekend als hex bars. Deze speciale stangen hebben een zeshoekige vorm en parallelle handgrepen. Ze bieden een uniek alternatief voor traditionele rechte stangen bij oefeningen zoals deadlifts en shrugs. Het ergonomische ontwerp van hex bars vermindert de belasting op de onderrug en biedt een comfortabelere greep, waardoor ze ideaal zijn voor wie de belasting van gewrichten tot een minimum wil beperken of wil werken aan de techniek voor deadliften.

Speciale halterstangen: om ons assortiment halterstangen compleet te maken zijn daar de speciale stangen, die variëren van stangen met meerdere grepen voor druk- en roeibewegingen tot veiligheidsquatbars die speciaal zijn ontworpen om je onderlichaam en achterste keten te ontwikkelen. Ons volledige assortiment biedt alles wat je nodig hebt voor elke beweging in je trainingsprogramma.


Oefeningen met een halterstang

Ontsluit een wereld aan mogelijkheden met halterstangen, en verken de talrijke oefeningen die je ermee kunt doen:

Bankdrukken: versterk je borst, schouders en triceps met het klassieke bankdrukken, niet weg te denken uit elke krachttrainingsroutine.

Squatten: ontwikkel kracht in je onderlichaam en verbeter functionele bewegingspatronen met squats met een halterstang voor extra weerstand.

Deadliften: ontwikkel de kracht en explosiviteit in je hele lichaam met deadlifts: een samengestelde oefening die meerdere spiergroepen activeert, waaronder die in je benen, rug en core.

Bicepscurl: isoleer je biceps en onderarmen met bicepscurls met een rechte halterstang of curlbar om verschillende spiervezels te activeren.

Barbell Rows: een samengestelde beweging voor het ontwikkelen van een sterkere rug en core.

Clean en snatch: ontwikkel explosieve kracht en lenigheid met de twee olympische hefvormen, die snelheid en kracht combineren met techniek.


De beste halterstang voor jou vinden

Doorloop het selectieproces en vind de perfecte halterstang om te voorzien in jouw behoeften:

Houd rekening met factoren als:

  • Gewicht van de stang: kies een halterstang die geschikt is voor jouw kracht en trainingsdoelen. Een stang voor heren weegt gewoonlijk 20KG of 45LB en een stang voor dames 15KG of 35LB. 
  • Variatie aan oefeningen: kies een halterstang die uiteenlopende oefeningen ondersteunt die relevant zijn voor jouw fitnessprogramma, of dit nu olympisch gewichtheffen, powerliften of een mix van deze twee omvat.
  • Kwaliteit en duurzaamheid: bij Rogue maken we de duurzaamste halterstangen ter wereld. Doordat ze allemaal zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en een duurzame constructie hebben om langdurige prestaties en veiligheid tijdens trainingen te garanderen, zit je altijd goed, welke stang je ook kiest.

Verken het gevarieerde assortiment halterstangen dat beschikbaar is bij Rogue, van klassieke stangen met zwart zink via Cerakote met gepersonaliseerde kleuropties tot speciale stangen ontworpen voor specifieke trainingen. Veelgestelde vragen: