Riemen

Toont1-21 van 21 producten

Geen resultaten

Gewichthefriem

Gewichthefriemen zijn essentieel voor sporters die hun krachten bij het gewichtheffen willen maximaliseren, maar tegelijkertijd verantwoord willen bewegen en stabiel willen blijven. Bij Rogue bieden we een scala aan gewichthefriemen van topkwaliteit die zijn ontworpen voor rug- en rompstabiliteit tijdens zware lifts. Dankzij een gewichthefriem kun je de juiste houding blijven aanhouden, je ademhalingstechniek verbeteren en met veel zelfvertrouwen zware lifts uitvoeren. Voor iedere soort gewichtheftraining bieden we riemen, gemaakt van verschillende materialen: van makkelijk verstelbare nylon riemen tot traditionele leren riemen voor sporters die meer ondersteuning nodig hebben. Als dé favoriet van vele topsporters en fitnessfanaten, kun je altijd op Rogue vertrouwen.

Zo moet je een gewichthefriem dragen

Om goed gebruik te kunnen maken van een gewichthefriem, is het belangrijk dat je hem op de juiste manier draagt. Hoe je de riem precies draagt, ligt aan je persoonlijke voorkeur en of jij hem fijn vindt zitten. Je kunt echter al beginnen door de riem te dragen over je navel. Zorg ervoor dat je de riem niet te strak aantrekt, aangezien je hierdoor niet goed kunt ademhalen. Wanneer je gaat gewichtheffen, haal dan diep adem en span je buikspieren aan. Zo blijft de intra-abdominale druk behouden, waardoor je meer steun en stabiliteit voor je rug creëert. Met de gewichthefriem kun je deze druk vergroten en kun je je buikspieren aangespannen houden.

Voor wie is een gewichthefriem bedoeld?

Gewichthefriemen zijn bedoeld voor sporters die graag meer ondersteuning willen voor hun onderrug en core tijdens zware lifts, zoals squats, deadlifts en Olympische lifts. Het is echter verstandig om eerst de juiste gewichtheftechnieken te leren beheersen voordat je een riem gaat gebruiken voor ondersteuning.


Veelgestelde vragen: